Service

SVB Försäljning erbjuder snabb och säker service på komponentnivå. All service sker lokalt i våra lokaler i Nacka där den goda kontakten mellan serviceavdelningen och övriga personalen utgör en trygghet för kunden.

För att vidare säkerställa kvalitén på vår service har vi tagit fram en Serviceblankett som vi ber dig fylla i och skriva ut samt skicka in tillsammans med din service. En väl ifylld blankett leder till bättre och snabbare service!

Servicenivåer
SVB Försäljning har förenklat serviceprocessen genom att dela upp vår service i 4 olika nivåer. Prissättning för en service blir i regel 1st Serviceavgift á 885kr samt reservdelar upp till någon av servicenivåerna.

Enkel felsökning
Ibland är lösningen enklare än vad en tror, därför har vi listat några schyssta tips för dig som upplever problem med din utrustning :) Lycka till!

-Vanligt när radion beter sig konstigt är att batteriet börjar ge upp. Ladda upp batteriet eller byt batteri
-Vid dålig mottagning/sändning kan det vara så att antennen har gått sönder eller inte riktigt sitter åt. Dra åt eller byt antenn
-Upplever du sämre räckvidd, håll radion i handen, gärna högt och fritt. I vissa fall kan du även höja uteffekten, vilket kan bidra till längre räckvidd. Detta bidrar dock också till att radion drar mer batteri.
-Kontrollera batteriblecken (de guldiga), ta av batteriet och stäm av så de är hela och rena
-Upplever dina kompisar att du inte hörs? Testa att tala väldigt nära och rakt in i mikrofonen på såväl radio/tillbehör
-Viss radio är känslig för att koppla på tillbehör när radion är på. Stäng av radion, montera tillbehöret och sätt på radion igen.
-Radion ska vara avstängd vid laddning
-Om du upplever att ljudet är lågt i din luftslang. Separera luftslangen från tillbehöret och blås ur den. Det bildas ibland kondens i luftslangarna.
-Stäng av radion, ta av batteriet, sätt på batteriet och sätt på radion

Funkar inte något av ovan så är det dags för lite kärlek. Du är varmt välkommen med din utrustning!

Vi som tar hand om era radio

Karin
Karin har jobbat hos oss sedan hösten 2011 och har över 25 års erfarenhet av reparationsarbete på komponentnivå. Med utbildningar inom mikroprocessorer och programmering jobbar Karin i första hand med vår dagliga service samt med att utveckla kundanpassade specialapplikationer för komradio. Karin är dessutom utbildad i grafisk design och har erfarenhet av att producera manualer och teknisk dokumentation. "Här skapas mirakel av teknikorakel"
Bengt
Bengt har jobbat hos oss sedan vintern 2014 och har måååånga års erfarenhet av radiokommunikation. Bengt rörde vid sin första radio 1965 och har sedan dess varit den trogen. Vi är glada att Bengt är här - tillsammans med Karin skapar de en komplett serviceavdelning som erbjuder snabb och säker service på komponentnivå.
"Det Bengt inte kan om radiokommunikation är inte värt att veta"